Onderneming Produkten Diensten Nieuws Partners ASP Demo
Home
Visie
Historie
Referenties
Jobs
ContactOnderneming - Historie

Oorspronkelijke situatie - veel oplossingen, moeilijk besluitvormingsproces, ontnuchtering

Bij onze vroegere bedrijven zijn we zelf bezig gewwest met het moeilijke proces van selectie van eenn ERP systeem. Na gedetailleerde analyses en proefopstellingen kwamen we tot de keuze voor een systeem van één van de marktleiders. Het kostte ons enige honderduizenden Marken voor de licenties, maar dan hadden we ook de mogelijkheid om onze bedrijfsprocessen beter te sturen. Na de installatie en de implementatie kwam de eerste ontnuchterende ervaring, aanpassingen en toevoegingen aan het systeem zouden nog een jar op zich laten wachten.
De eerste releasewissel van onze leverancier dwong ons nog eens enige honderduizenden Marken te investeren, om onze aanpassingen en toevoegingen mee te laten lopen. Thans weten wij dat we niet alleen stonden in deze ervaring. De gedachte dat het beter moet kunnen was geboren.

Het ontwikkelingsbedrijf s2r-IXware GbR

Deze jarenlange ervaring en grondige kennis van ERP systemen deed ons in 1996 te besluiten om een ontwikklingsbedrijf op te richten, die de infexibiliteit van klassieke ERP systemen moet elimineren door een geheel nieuwe methodiek van software opbouw.
Ons doel was een scheiding van het ERP basissysteem en de toepassingen en klantspecifieke functies te bewerkstelligen. Een dergelijk systeem moetst in staat zijn om zich aan ieder bedrijf aan te passen, niet andersom. Verder moest het systeem natuurlijk gemakkelijk over het internet beschikbaar zijn.
Na 4 jaar ontwikkling, waarvan 3 jaar voor de architectuur en de 4GL ontwikkelingsgereedschappen, en slechts 1 jaar voor de Voorraadadministratie, Finacieële Administratie en de Inkoop en Verkoop afhandeling met behulp van deze ontwikklingsgereedschappen. Ons doel was bereikt , een nieuwe generatie ERP systemen was gereed.
Als ontwikkelingsbedrijf hebben we het nieuwe systeem bij een aantal Duitse bedrijven succesvol kunnen inzetten. Klaar om aan het grote publiek voor te stellen.


Pentaprise GmbH

Voor de verkoop en verdere ontwikkeling van het systeem is het bedrijf Pentaprise (In Zirndorf, nabij Neurenberg) opgericht. De tijd is rijp voor een ERP systeem dat het grote potentieel van het internet benut en de bedrijven een langdurige bescherming van hun investering biedt.
Wij bieden kleine en grote bedrijven in Europa een ERP oplossing die zich in een fractie van de vroegere tijd en kosten laat aanpassen aan hun situatie.
In Nederland zijn we sinds kort actief in samenwerking met Click Clack Internet Services uit Venhuizen. Dit bedrijf combineert kennis van internet en Linux met kennis van ERP en logistieke organisatie.
Alg.leverings voorwaarden
Copyright
Aansprakelijkheid
Contact